Om oss

Lille Gullkorn består av butikk som du finner på Granstunet kjøpesenter og nettbutikk.

Lille Gullkorn har eget verksted med graveringsmaskin og utfører de fleste typer reparasjoner,gravering, pussing, forsølving og rodenering.

Vi tar også inn gull/sølv i innbytte, kom innom oss og få tilbud.

 

Lille Gullkorn ble stiftet i 2006 under navnet Gullhagen. 2 av butikkene ble i 2011 kjøpt av Tone F. Kristiansen og senere endret navn til Lille Gullkorn Gullsmed AS.
Tone er utdannet gullsmed og har mange års erfaring. Og med eget lokalt verksted, kan vi hjelpe deg både raskt og rimelig.

 
Gullsmed Tone Furuseth Kristiansen


Foto: Avisen Hadeland

Gravering

 

Sent i 2014 startet vi et samarbeide med Grinakervev og gjennoppstartet sølvproduksjonen som tidligere ble gjort av sølvsmed Bjørn Hømann.

Lille Gullkorn har tatt over denne produksjonen av søljer og sølvknapper etc.
 

På Hadeland er det tradisjon for bunad,festdrakt og ikke minst «busserull». Mange av disse plaggene er datert tilbake til 1800 tallet, og spesielt busserull som er opprinnelig fra 1923 og Hoffsbros tekstifrabrikk på Hadeland. Hoffsbro produserte frem til 1988, og da de ble avviklet overtok Grinakervev produksjonen. Grinakervev er i dag de eneste som produserer busserull på Hadeland.

Mange av disse antrekkene har en sterk tradisjon og blir ofte benyttet i finere anledninger,
sammen med et utvalg av festdrakter for både menn og kvinner.

Vi kan nevne «Mariestakk og Andreasbukse», «Helgedrakt», «Hjertekjole», «Forkjole», «Ninadrakt» og «Pilgrimsskjorte».

Det er tradisjon for bruk av sølv knapper og søljer på disse produktene. Og Hadeland sølvsmie ( Bjørn Hømann ) har produsert dette i samarbeide med Grinakervev.

Vi har et samarbeide med Grinakervev for å kunne tilby sølvproduktene til markedet.

Eier Tone kristiansen er også medlem i "Hadelangs og Land og Toten på tvers" som er et sammarbeide mellom lokale aktører innen kunst og lokal produksjon. Hun produserer også "Norwegian made" som garanterer for lokal norsk produksjon.